Typer af kulturperler
Kulturperler kan opdeles i to hovedkategorier, Ferskvandsperler og Havvandsperler. Havvandsperlerne kan også opdeles i tre kategorier, Akoya-, Tahiti- og South Sea-perler.
Ferskvandsperler: Alle perleproducerende lande tilsammen kan kun producere omkring 10 % af volumen produceret i Kina. Ud over kvantiteten har de kinesiske perlebønder også øget deres fokus på kvalitet markant de seneste år. Formen af det ferskvandsimplanterede væv har stærkt indflydelse på formen af den resulterende perle. Kun omkring 2% af de høstede perler er runde eller næsten runde. Størrelserne på ferskvandsperlerne varierer fra 2 mm til 12 mm.
Akoya-perler: Japan og Kina er de vigtigste producenter af Akoya-kulturperler, men Japan anses stadig for at producere den bedste kvalitet som har stadig en tradition på over 100 år. Akoya-perler, større end 8 mm, er meget sjældne. Alle PearlsOnly-strengene bærer JPEA-inspektionsmærket. Japan Pearl Exporters Association er en internationalt respekteret perle-kvalitetssikringsorganisation og har indledt et strengt inspektionssystem og sørger for en kvalitetssikringsinspektion tag pr. streng inspiceret
Tahitiske perler: Tahitiperler dyrkes faktisk på øerne i Fransk Polynesien, men ikke på Tahiti. Deres dyrkning er vanskelig, da de i bedste fald ikke kan overleve uden for havvand i mere end 4 timer, og kontakt med ferskvand (som regn) dræber dem. De er de eneste naturligt sorte perler. Tahiti-perler kan nå størrelser op til 16 mm. En 18 mm perle er meget sjælden.
Sydhavsperler: De opdrættes i det varme vand i Sydhavet (Australien, Indonesien, Filippinerne, Myanmar (Burma) og Thailand South Sea-perler kan nå størrelser op til 20 mm, og deres naturlige farve er typisk hvid med sølvovertoner eller gylden.
